BRT

Brazil 02

 

Brasilien har genomfört stora kollektivtrafiksatsningar genom åren, i så kallade Bus Rapid Transit, till exempel i samband med fotbolls-VM 2014. Genom att bygga speciella bussvägar, skiljda från övrig trafik, undviker man att bussarna fastnar i köer, samtidigt som säkerheten ökar. Speciella busstationer har marknivån i samma höjd som ingångarna på bussarna. För att minska stopptiden, betalas och valideras biljetterna redan på busstationen och perrongen i stället för ombord. På flera platser är busstationerna byggda i anslutning till tunnelbanan. Därmed får resenärerna ett snabbt och effektivt kollektivtrafiksystem.

 

Thoreb i Brasilien

Thoreb började leverera utrustning till BRT-bussar under 2012. Thorebs intelligenta E/E-arkitektursystem har levererats till olika karossörer i Brasilien sedan 1998.

Marcopolo S.A. och Caio Induscar har byggt mer än 150 BRT-bussar med Thorebs intelligenta E/E-arkitektursystem ELSY och 3G-kommunikation. Dessutom har videoövervakning installerats för att öka säkerheten ombord. Informationen på förardisplayen, liksom automatiskt aktiverad backkamera, hjälper föraren under dagen. Bussarna har även passagerardisplayer för reklam, information, digital TV, samt yttre linjenummer- och destinationsskyltar.

 

I BRT-bussarna introducerade Thoreb teknik som var fullständigt ny för den brasilianska marknaden. Bussar med Thorebs utrustning trafikerar de modernaste och mest använda BRT-linjerna i Rio de Janeiro. Sedan 1998 har Thoreb bidragit till att stegvis göra kollektivtrafiken i Brasilien attraktivare, säkrare och effektivare.

 

in Sydamerika